home
Nieuws
Projecten
Werkwijze
Materiaal & Materieel
Uw onderhoudsplan
aanvragen ohp
Contact
Leerwerkbedijf
Links
Uw onderhoudsplan
Wilt u ook geen omkijken meer hebben naar het onderhoud van uw woning? Geen telefoontje meer naar uw schilder, maar het onderhoud volledig uit handen geven? Dat kan nu. Schildersbedrijf Van As kan voor u als klant een geheel vrijblijvend onderhoudsplan samenstellen. Het resultaat: uw woning wordt op een duurzame wijze onderhouden staat er altijd keurig onderhouden en schoon bij. En: u betaalt alleen achteraf voor geleverd werk.

Financiën
Voorafgaand aan de kleine of grote schilderbeurt maken wij desgewenst een offerte of geven een richtprijs af. De inspectie- en reinigingsbeurten berekenen wij op basis van gewerkte uren en gebruikte materialen. Een duurzame investering, die zichzelf terugverdient! Bovendien een investering die valt onder het BTW-tarief van 6%, mits uw woning ouder is dan twee jaar.
 
Voorbeeld
Hieronder vindt u een voorbeeld zoals wij een onderhoudsplan hebben samengesteld voor één van onze klanten. De familie Den Hartog woont in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren ’30. De woning is voorzien van houten kozijnen, brede daklijsten, bewerkte deuren en twee dakkapellen. De familie vindt het belangrijk dat alles op tijd onderhoud krijgt. Daarom heeft zij met ons vaste onderhoudsmomenten afgesproken. Het in 2015 vastgestelde onderhoudsplan ziet er als volgt uit:
2015 Grote onderhoudsbeurt incl. gevelhout- en glasbewassing i.v.m. controle gebreken schilderwerk
2016 Gevelhout- en glasbewassing ter onderhoud van het schilderwerk
2017 Inspectiebeurt en keuzemogelijkheid voor gevelhout- en glasbewassing
2018 Gevelhout- en glasbewassing ter onderhoud van het schilderwerk
2019 Kleine onderhoudsbeurt incl. gevelhout- en glasbewassing i.v.m. controle gebreken schilderwerk  
2020 Gevelhout- en glasbewassing ter onderhoud van het schilderwerk
2021 Inspectiebeurt en keuzemogelijkheid voor gevelhout- en glasbewassing
2022 Gevelhout- en glasbewassing ter onderhoud van het schilderwerk
2023 Grote onderhoudsbeurt incl. gevelhout- en glasbewassing i.v.m. controle gebreken schilderwerk 

Ieder jaar komen wij langs, omdat wij bovenstaand schema opnemen in onze planning. Voorafgaand aan ons bezoek nemen wij zelf contact op om de agenda’s af te stemmen. De familie krijgt na ieder schildersbezoek een factuur voor het geleverde werk. Er wordt dus niets van tevoren betaalt. Dat maakt onze werkwijze transparant en financieel overzichtelijk.

Grote onderhoudsbeurt
Bij een grote onderhoudsbeurt worden plaatselijk verflagen verwijderd door schrapen, afbranden of föhnen. Verweerd hout, losse verlagen en kit worden verwijderd. Oneffenheden worden gerepareerd. Intacte lagen worden gereinigd en plaatselijk geschuurd. Waar nodig wordt een laag primer aangebracht inclusief de sponningen waaruitde stopverf/kit is verwijderd. Alles wordt gegrond met een laag voorlak en afgewerkt met aflak. Openstaande houtverbindingen worden indien nodig gefreesd en gevuld met een epoxysysteem. 

Kleine onderhoudsbeurt
Bij een kleine onderhoudsbeurt controleren wij de grondlagen en geven de weersgevoelige delen een onderhoudsbeurt. Intacte lagen worden gereinigd en plaatselijk geschuurd. Waar nodig wordt er een laag voorlak aangebracht. Alles wordt afgewerkt met aflak. Losse verflagen en kit worden verwijderd indien nodig.

Inspectiebeurt
Op de aangegeven jaren onderwerpen wij het houtwerk aan een grondige inspectie. Beschadigingen, krimpnaadjes en dergelijke kunnen zo vroegtijdig gesignaleerd en behandeld worden.

Gevelhout- en glasbewassing
Bij de onderhoudsbeurten zit het wassen van ramen en buitengevelhout standaard inbegrepen ter onderhoud van het schilderwerk. 

Algemeen aandachtspunt 
Het is voor het buitenschilderwerk van essentieel belang dat het binnenschilderwerk en de glasafdichting aan de binnenzijde in goede staat verkeren. Een niet goed onderhouden binnenverfsysteem en open naden tussen glas en hout maken dat vocht van binnenuit in het hout dringt en een uitweg naar buiten zoekt. Hierdoor kan zich overmatig vocht achter de verflaag vormen, waardoor gebreken in het buitenschilderwerk kunnen ontstaan. Bij het aanbrengen van het basissysteem en tijdens de periodieke schilderbeurten moet daarom ook aandacht worden besteed aan de binnenkanten van buitenramen en -deuren. Eventuele gebreken in het verfsysteem moeten worden hersteld en open naden tussen glas en hout moeten worden gedicht.

Onderhoudsplan aanvragen
Om u ook van zo’n duurzaam onderhoudsplan te voorzien, hebben wij enkele gegevens nodig. U kunt het formulier op de website gebruiken om deze gegevens door te geven. Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Heeft u vragen, u kunt ons mailen via het contactformulier

Algemene voorwaarden   |   Onderhoud NL-garantie
© 2010-heden Schilders- en afwerkingsbedrijf Van As.    |   Website door Wageningen Webdesign